5 ting som musik er perfekt til

Musik kan bruges i rigtig mange sammenhænge, men der er specielt 5 ting som jeg mener gør musik til noget helt specielt og hvor den ville være meget mærkeligt at skulle klare sig ude. Lad mig endelig høre om du er enig eller om der er noget du mener at jeg har glemt.

1. Brudevalsen

Når man bliver gift i Danmark er der tradition for at der bliver spillet brudevals inden klokken tolv. Bruden og gommen danser mens gæsterne en en mindre og mindre rundkreds står og klapper. Til slut vil gommens venner (eller bare mændene der er med til festen) løfte gommen og klipper spidserne af hans strømper. Jeg ved ikke helt hvorfor man gør det. Uanset, så er et bryllup ikke det samme uden denne vals og den ville aldrig kunne danses uden musik. Så det er altså nummer 1.

2. Uro og vuggeviser

Som børn er vi gerne blevet lullet i søvn af enten vores forældres sang eller en uro der har spillet en børnemelodi. Denne kan stadig virke sagliggørende på mange voksne når de høre den sang der blev spillet for dem da de var helt små. Det er sjovt at se (og mærke på egen krop), hvordan et stykke musik man ikke har hørt i ørevis kan have sådan en effekt.

3. Juleaften

Denne her giver egentlig meget sig selv. Hvis du holder jul og går omkring juletræet, så er musik og sang en tradition. Mange bruger måske ikke direkte musik, men vælger at synge sangene og selv lave ”musikken”. I vores familie er vi dog begyndt at sætte musik (uden sang) til når vi selv skal synge. Det får det alt andet lige til at lyde en del bedre. Ingen af os synger nemlig specielt godt.

4. Fødselsdage

Lidt i stil med juleaften, så er der også sang og fest når nogen har fødselsdag. Sange som ”Happy Birthday” og ”Idag er det…” er nogle af de mest populære. Også her vælger nogen at spille musikken til mens der synges. En overgang var det også populært at ønske numre i radioen til folk der havde fødselsdag. Altså som en slag musik hilsen til nogen man kender.

5. Fest og byturen

Private middagsarrangementer har ikke nødvendigvis musik, men stort set alle andre fester (og specielt hvis der er dans) inkluderer musik. I bund og grund er det meget underligt at danse hvis der ingen musik er. Jeg ved ikke om du har nogensinde har prøvet det, men jeg tror man skal være mere end almindeligt beruset for ikke at synes det er en lidt mystisk fornemmelse.