Telefonerne kan snart alt i dag

Da de første mobiltelefoner kom frem var de store og klodsede. Folk synes stadig at de var smarte og dem der havde pengene til det købte dem og gik rundt og så vigtige ud. De første modeller var store som bil batterier, så ”smart” ville man ikke betegne dem i dag.

Størrelsen blev mindre

Stille og roligt blev telefonerne heldigvis mindre og i dag kan de være så små, at det kan være svært at finde den. Mange ender med at måtte ringe til den fra en anden telefon for at lokalisere hvor de har lagt den.

Sammen med at design er blevet flottere og telefonerne er blevet mindre, så er der også kommet langt flere funktioner i dem. Man startede med SMS og senere kom MMS og i dag muligheden for at sende film, billeder og hvad man ellers går og roder mig.

Tjenester kom til

I dag findes der millioner af ”apps” som man kan downloade til sine telefoner. Før de blev rigtig udbredt var der dog mange som begyndte at sælge tjeneste via sms. Det var alt fra lån til diverse dating ydelser og aktieoplysninger man kunne modtage som en lille tekst besked.

I dag kan man næsten det hele. Mange telefoner har erstattet kameraer og videokameraer. Folk render rundt og tager billeder og video af alt og jeg skal da ikke være bleg for at erkende, at jeg også selv tager rigtig mange billeder med min telefon.

Betaling via telefonen

Den næste ting som jeg tror, er lige om hjørnet er muligheden for at betale for ting via telefonen (altså ikke gennem en app). Der arbejdes hårdt på det fra mange sider da man godt ved, at det muligvis kan blive det næste store profitcenter. Folk gider ikke rende rundt med deres creditkort og kan man bare holde telefonen hen foran en brik og så er der betalt, så bliver det ikke meget nemmere.

Der er dog mange ting der skal gå op i en større enhed og derfor har vi også kun set små og spæde forsøg som endnu ikke er blevet til mere. Blandt andet Google er indblandet i kapløbet og jeg er sikker på, at de nok skal blive en betydelig spiller. Når de først har sat sig noget i hovedet og lugter profit, så er de svære at stoppe.

Hvad tror du bliver den næste store ting? Er det ikke betalingerne som gør kreditkort overflødige? Lad mig endelig høre dine tanker.